let us
be your
guide

U bent hier

Olé San José

San José, hoofdstad van Costa Rica, met haar drukke verkeer en onmiskenbare betonstructuren heeft meer te bieden dan als eerste aanblik blijkt. Chepe (de lokale koosnaam van de stad) is zeker de moeite waard om nader te verkennen. Ontdek de charmes van de historische wijk Barrio Escalante, waar koloniale herenhuizen zijn omgetoverd tot hedendaagse kunstgalerijen met goed eten en drinken, zoals Kukara Makara. Of bezoek het goud-, jade- en/of nationaal museum. Een kijkje nemen in de de mercado central is zeker de moeite waard. Hier kan goed lokaal gegeten worden en men kan zien hoe de tico´s hun locale etenswaren tentoonstellen en kopen. Beste reisperiode is van december tot en met mei met de minste kans op regen.

Schildpaddorp

Het Amazone gebied van Costa Rica is alleen per boot of per vliegtuig te bereiken. Meer dan 300 vogelsoorten en 60 soorten zoogdieren voelen zich hier thuis. Het dorp Tortugero is gelegen aan de rand van het gelijknamig nationaal park, hetgeen ´schildpaddorp´ betekent. De stranden van Tortuguero zijn belangrijke nestplekken voor een drietal met uitsterven bedreigde zeeschildpadden. Een exclusief diner op een drijvend restaurant behoort tot de mogelijkheden.

Voor sportievelingen en lekkerbekken

Dertig kilometer van de Nicaraguaanse grens ligt Puerto Viejo de Sarapiqui, een laaglandregenwoud, fijn om in te wandelen of paard te rijden. Voor wie dit niet spannend genoeg vindt, bieden wij het raften op de Sarapiqui rivier aan; goed te bevaren onder professionele begeleiding. Het geeft prima zicht op de flora & fauna van dit prachtige gebied. Voor de lekkerbekken onder ons: een chocolade of ananas tour is echt een must-do. 

Dansen op de vulkaan

La Fortuna is een stadje aan de voet van de vulkaan Arenal en ligt in het beschermde Parque Nacional Volcan Arenal. Nergens in Costa Rica is zoveel te beleven als hier: Stand up paddelen in het meer van Arenal, paardrijden, vissen en tokkelen. Breng een bezoek aan de waterval van La Fortuna of wandel door het tropisch regenwoud naar de Arenal vulkaan.

National Geographic is er gek op 

Het nationale park Corcovado is gelegen in het zuidwesten van het land. National Geographic noemt het 'de meest intense plaats op aarde, biologisch gezien'.  Tijdens de mooie wandeltochten wordt u begeleid door professionele gidsen die u alles vertellen over het gebied en diens inwoners. Een unieke jungle ervaring. Tevens organiseren wij spectaculaire nachtwandelingen; u ziet dan nachtactieve dieren aan het werk.

Voor de vogelaars onder ons

Op bijna 3000 meter boven zeeniveau is Savegre een van de belangrijkste bestemmingen voor natuurliefhebbers, wandelaars en vogelaars. Wij sturen een uitstekende naturalist gids met u mee die uitleg geeft over de flora en fauna van dit nevelwoud. Met hopelijk het ´spotten´ van de quetzal, de nationale heilige vogel, als hoogtepunt.