let us
be your
guide

U bent hier

Levend Livingstone

Livingstone kenmerkt zich als een historische, Britse koloniale stad en is tevens de hoofdstad van Zambia. De stad is vernoemd naar David Livingstone, de Britse ontdekkingsreiziger die als eerste blanke man deze regio bezocht. Het centrum van het capitool ligt op 11 kilometer van de Victoria Watervallen aan de Zambezi Rivier. Deze watervallen zijn één van de 7 natuurlijke wereldwonderen. U kunt hier genieten van een rustige boottocht gedurende zonsondergang. Tevens zijn er voor de durfal mogelijkheden voor wildwaterraften en bungee jumpen. Livingstone laat je leven!

Hoog achtend

Vanuit de lucht zijn de Victoria Watervallen nog spectaculairder dan vanaf de wal. Bijvoorbeeld per helikopter of microvlucht. Alleen dan beleef je echt de gigantische omvang van dit wereldwonder. De watervallen monden uit in de kilometer brede Zambezi Rivier en storten zich 100 meter diep naar beneden. Dit resulteert in een dikke mist, die al vanaf 50 kilometer afstand te zien is.

Blaas stoom af

Een tocht per antieke stoomtrein is een onvergetelijke ervaring. U vertrekt vanuit de hoofdstad Livingstone waar u de beschaafde wereld achter u laat, terwijl u het Zambezi National Park inrijdt. De trein maakt een spectaculaire stop onderweg, waarbij het onder luid gejuich van de gasten handmatig op een ander spoor wordt gezet. Aan boord wordt een heerlijk diner geserveerd. 

Lopen met leeuwen

Het concept ''lopen met leeuwen'' is een unieke mogelijkheid om dit prachtige roofdier van de Afrika van dichtbij te leren kennen. Maak kennis met de Afrikaanse natuur zonder halsbanden, geweren of kettingen! De leeuwen lopen brullend met u mee wanneer u wandelt door het natuurreservaat. Dit kennismakingsprogramma wordt uitgevoerd door een professioneel en gecertificeerd team, die al enkele decennia  met leeuwen werkt. Dit initiatief wordt ondersteund door een wetenschapsfonds voor de Afrikaanse leeuwen: Lion Alert (lionalert.org).

Zambezi kanotocht

Maar hoe zit het dan met de nijlpaarden en krokodillen? Dit is het eerste waar mensen aan denken bij een kanotocht over de Zambezi rivier. Het antwoord is dat we deze bijzondere dieren zeer waarschijnlijk gaan ontmoeten! De goed getrainde riviergidsen geven uitgebreid inzicht in de flora en fauna die u onderweg ziet. Deze populaire tocht per kano vindt ook plaats op de rivier boven de watervallen.

Ad fundum tijdens Zambezi Cruise

Met een boottocht op de Zambezi rivier garanderen wij u de ultieme gin&tonic ervaring! Wij varen tijdens zonsondergang de rivier af met op de achtergrond de geluiden van luid knorrende nijlpaarden. Vaak worden er ook olifanten tijdens deze cruise gespot en als u geluk heeft hoort u de roep van de Afrikaanse visarend. Alle overheerlijke drankjes en hapjes zijn inclusief op deze cruise. Ober, hetzelfde graag en neem er zelf ook één.