let us
be your
guide

U bent hier

Kunstzinnig Cairo

Cairo is de hoofdstad van Egypte en tevens de grootste stad van Afrika en het Midden Oosten met haar 16 miljoen inwoners. De drukke stad ligt aan de Nijl Delta en is gesticht in 640 voor Christus. Cairo was in vroegere tijden het politieke en culturele centrum voor de Islam. De binnenstad staat op de Wereld Erfgoedlijst van UNESCO. De waanzinnig interessante en historische locaties vindt u overal rondom deze stad met een onvergelijkbare schare aan faraonische, Grieks-Romeinse, Koptische en Islamitische schatten.

Privé ontmoeting

De piramides van Gizeh zijn de grootste monumenten van Egypte, één van de zeven wereldwonderen en kijken uit over de drukke stad. Per kameel bezoekt u de vallei om de bewaarder van deze graven te bekijken; de sfinx met zijn enigmatische kop, die de tand des tijds heeft doorstaan. Minstens zo bijzonder is een privé bezoek aan het Egyptische Museum. Met meer dan 100.000 relikwieën en antiquiteiten uit elke periode van de Egyptische geschiedenis.

Lunch aan boord 

Feluccas zijn kleine zeilbootjes, met ruimte voor maximaal 15 personen. Deze traditionele bootjes zijn nog steeds in hun oorspronkelijke architectonische vorm en zijn onaangetast door de moderne levensstijl. Tijdens deze vredige vaartocht over rivier De Nijl geniet u van de moderne skyline van Cairo. Aan boord wordt een heerlijk uitgebreide lunch geserveerd.

Diner in Bedoeine tent bij de piramides van Giza.

Via een met fakkels verlicht pad rijden we naar de prachtig opgemaakte voor u opgezette Bedoeine tent onder de piramides, waar we zullen dineren. Bij aankomst wordt de Zaffa uitgevoerd, een traditionele dans en muziek van lokale Bedoeines. U mag meedansen! Onder de sterrenhemel kunt u tijdens het eten genieten van een Arabische paarden show met folklore dans en u kunt deelnemen aan de buikdans wedstrijd.

El Mouled  

De "Mouled" is een typisch Egyptisch feest wat oorspronkelijk werd bedoeld om het geloof te vieren. U wordt naar een afgelegen eiland op de Nijl gevaren, alwaar u verwelkomd zal worden door kunstenaars van de Mouled en uitgenodigd plaats te nemen in de prachtig opgezette tent. Een waarzegster zal het niet nalaten uw toekomst te voorspellen.

Prinselijk dineren in het Manial Paleis 

U zult versteld staan van de vele Egyptische paleizen. Op nog geen 15 minuten rijden van het centrum, is één van de mooiste paleizen die Egypte huisvest: het Manial Paleis. Deze is ooit gebouwd voor Prins Mohammad Ali tussen 1899 en 1929. Het complex bestaat uit 6 verschillende structuren. Eén van deze structuren is een museum waar alle jachttrofeeën liggen van Faruq. De unieke tafel gemaakt van olifanten oren en het ontelbare zilverwerk zijn fenomenaal.