let us
be your
guide

U bent hier

Beeldschoon Beijing

Beijing, ook bekend als Peking, is één van de bekendste steden van China. De stad ligt in de Hebei provincie en functioneert als zelfstandige provincie onder het bestuur van de regering. De stad is een bolwerk van oude historie. De Verboden Stad (waar de keizers eeuwen lang hun hof hielden), het enorme plein van de Hemelse Vrede (waar studenten protesteerden) en meer recent: het Olympisch Stadion. Ook de vele parken herinneren nog aan gloriedagen van weleer. Het Behai park was vroeger een keizerlijke tuin en is nu opengesteld voor een ieder om te genieten van de mooie bloemen en planten. Beijing heeft een warm landklimaat. De zomers zijn warm en vochtig. In de wintermaanden zorgt de Noorderwind voor Siberische temperaturen en ijzig koude dagen.

Riksja rijden

De typische oude straatjes in Beijing worden Hutongs genoemd. Alleen te voet of per riksja kunt u dit oudste gedeelte van Beijing bewonderen. Vele binnenplaatsen, die door de eeuwen heen woonwijken zijn geworden, zijn met elkaar verbonden. De kleine straatjes en gebouwen zijn door de eeuwen heen getuige geweest van het wel en wee van de stad en haar inwoners.

Bij het krieken van de dag

Een waardevolle ochtend besteding is een vroeg bezoek aan het Jingshan Park, achter de Verboden Stad. U heeft in deze oase van bloemen en bomen een adembenemend uitzicht op het Zomerpaleis, gebouwd op een van de weinige heuvels in Beijing. Elke ochtend vult het park zich met oudere Chinezen die revolutionaire liederen van weleer zingen of het sierlijke Tai Chi uitvoeren. U bent uitgenodigd om mee te doen!

Peking Eend is een must

Vermijd de vetspetterende eettentjes en bezoek Da Dong Roast Duck Restaurant op Nanxincang, de oude keizerlijke graanschuur ten noordoosten van de Verboden Stad. Hier doet u zich tegoed aan de beste, krokante Peking Eend die u ooit heeft gegeten. Da Dong biedt tal van andere gerechten, maar hun Peking Eend is zoals het moet zijn.

Ontspan uw voeten

Een hele dag door de stad lopen gaat u niet in de koude kleren zitten en levert vaak pijnlijke voeten op. Een bezoekje aan één van de vele salons in de stad is dan ook een weldaad. Vele inwoners uit Beijing zweren bij reflexologie (voet reflex massage), waarvan zij niet alleen geloven in verlichting van de pijn, maar ook veel andere kwalen kunnen worden genezen.

Een steentje bijdragen

Na kennismaking met een aantal lokale bewoners in een dorpje vlakbij de Chinese Muur, gaat u hen helpen met restoratie werkzaamheden aan dit gigantische bouwwerk van bijna 6500 kilometer lang. U kunt ook een boom met uw naam bij de muur planten. Hierna brengt u een bezoek aan hun dorp en u mag aanschuiven bij één van de families waar u zelf leert Chinese dumplings te maken.