Cultureel Malaga

Malaga is niet alleen de poort naar de Costa del Sol, maar ook de geboorteplaats van Picasso. De prachtige oude stad, gelegen rondom de grote kathedraal in renaissance stijl, staat bol van galeries en gastronomisch vermaak. De revolutie in de Spaanse keuken heeft ook Andalusië bereikt. Steeds meer voortreffelijke restaurants openen hun deuren, waar u kunt genieten van het beste wat de zee te bieden heeft. In de directe omgeving treft u prachtige natuur aan en geweldige sport faciliteiten. Het klimaat is het gehele jaar door geweldig te noemen en het ruime aanbod van goed geprijsde vluchten maakt Malaga al met al een zeer aantrekkelijke bestemming. 

In de voetsporen van…

Deze Picasso toer is privé en laat u het rijke leven van een onovertroffen kunstenaar ervaren. U zult zien dat hij een diep cultureel spoor in de stad heeft achtergelaten waar u zelf deel van kunt uitmaken. Uiteraard is een aantal van zijn beste werken van heel dichtbij te bewonderen.

Golfen op zee?

U gaat golf spelen op een catamaran….ja dat kan, en het is nog erg leuk ook. Een unieke manier om uw handicap te oefenen. Zodra de bal overigens niet de hole maar het zeewater raakt, wordt het visvoer. Ter verkoeling kan een lekkere duik in het water worden genomen, met of zonder snorkel uitrusting. Daarna staat het een en ander aan luxe versnaperingen aan boord tot uw beschikking in de bar en op de aan boord georganiseerde barbecue.

De koning te rijk

Grotendeels speelt deze koninklijke route zich af op een met hout aangelegd pad. Dit natuurgebied is uniek in haar soort. El Camino del Rey is wereldberoemd. De uitzichten zijn spectaculair en onvergetelijk. Verzamel al uw moed en ga mee over de hangende loopbruggen. Wie durft?

Visjes op laag water

Een echte eettraditie in dit Spaanse gebied: de visjes Espetos of Boquerones op de barbecue. U krijgt een heuse masterclass waarin u de bereidingswijze leert. De visjes worden afgespoeld en op een bamboestok gespiest, waarna ze met wat zeezout tegen het vuur worden gehouden. Het resultaat is een ware smaaksensatie.

Ronda-la-la

Een klassieker in dit gebied is de indrukwekkende stad Ronda met haar beroemde bruggen. U gaat naar een prachtige wijngaard om traditionele Andalusische gerechten te maken met heerlijke ingrediënten uit de buurt. Met een lekker lokaal wijntje erbij uiteraard.

Related Posts