Authentiek Athene

Athene, hoofdstad van Griekenland, mag met recht trots zijn op haar geschiedenis van pakweg 3400 jaar. Beeldt u zich eens in dat Plato en Aristoteles door het centrum van de stad struinden? Het klassieke Athene was een machtige stad; het epicentrum van kunst en filosofie en de bakermat van de Westerse maatschappij en democratie. Het Athene van nu biedt waarde voor uw geld. De moderne progressieve cultuur nodigt u van harte uit het leven te vieren. U ervaart de tradities, niet de folklore. U voelt hoe de stad zich in rap tempo innoveert, gestoeld op creativiteit en jong ondernemerschap. Het hele jaar door is het weer er aangenaam. 

Flink ingekleurd

De traditie van kunst en historie strekt zich in het hedendaagse Athene op een bijzondere en verrassende wijze uit. Wandelend door de oude straten van deze levendige stad, komt u geen straat meer tegen die niet onderhanden is genomen door lokale straatartiesten. Het niveau van graffiti kunst is ongekend hoog. Voor vele kunstenaars waren de crisisjaren aanleiding tot inspiratie en expressie. U kijkt uw ogen uit.

Genieten op Egina

Met een speedboat vanaf de haven van Piraeus schiet u over het water naar het pittoreske eiland Egina. Daar pakt u een scooter en ervaart het natuurschoon. Prachtige dennenbossen en vergezichten waar de tijd geen vat op heeft. Naderhand gaat u naar een afgelegen stil strandje, waar een besloten BBQ wordt georganiseerd. U voelt zich als God in Griekenland.

Trikkerdetrik

Kris-kras door Athene op een bijzonder voertuig: de Trikke. Het is veilig, groen en erg leuk om te doen. De elektrische driewieler zorgt ervoor dat u meer ziet en minder zweet. Door de pittoreske straatjes en steegjes verkennen we de goed verstopte hoogtepunten van de stad en de oeroude landschappen. De rit van uw leven; en nog ecologisch verantwoord ook.

Ruimtelijk inzicht

Stelt u zich het uitzicht eens voor over de oude stad vanaf een genoeglijk dakterras. In Athene zijn enkele daken tot bijzonder fraaie cocktailbars en restaurants omgetoverd. Heerlijk eten en een drankje consumeren met zicht op de Akropolis en het prachtig verlichte Parthenon. Voer voor inspiratie en een goed gesprek over de geneugten van het leven.

Oude recepten dagvers geserveerd

Griekenland kent een eeuwenoude kooktraditie die ver terug gaat in de tijd. In het oude centrum kunt u proeven, proeven en nog eens proeven. De restaurants en markten worden niet voor niets door de lokale bevolking met grote regelmaat bezocht. De diversiteit van de Griekse keuken wordt dagvers voor u geserveerd. Laat de stad u smaken.

Related Posts