Lichtgevend Los Angeles

Een bezoek aan Los Angeles is als een deja vu: de stranden, de Walk of Fame, Rodeo Drive, Beverly Hills of Sunset Boulevard; je hebt het allemaal al eens op een scherm gezien. Als je wat meer tijd doorbrengt in deze stad met meer dan 16 miljoen inwoners, zie je dat er nog veel meer te beleven is. Cultuur liefhebbers moeten zeker naar het Getty Museum, de LA County Museum of Art en Frank Gehry’s Walt Disney Concert Hall. Hipsters voelen zich thuis downtown waar ze genieten van coole restaurants, bars en hotels. Angelenos houden van een actieve, gezonde lifestyle en je vindt ze daarom regelmatig al joggend, surfend, fietsend en skateboardend langs het strand. Dit kan ook door de lente-achtige winters en warme zomers. Zon op je gezicht, wind in je haar: Los Angeles, here we come! 

shop till you drop

Voor trendy mode en heerlijk eten begeef je je naar The Grove, waar je kunt slenteren langs meer dan 50 begeerlijke etalages. Direct ernaast bevindt zich de Original Farmers Market. Sinds 1934 worden hier verse groenten verkocht, maar het heeft zich ondertussen ontwikkeld tot een centrum van internationale culinaire heerlijkheden met een gezellige sfeer.

life is a beach

Een bezoek aan LA is niet compleet zonder een paar uur op het strand van Santa Monica of Venice Beach door te brengen. Dit is het LA uit uw dromen: mooie mensen,  gespierde bodybuilders, coole surfers en hippe skateboarders. Pak een surfplank, skate board, of een paar rolschaatsen. Volg je instructeur en ‘enjoy the ride’.

take me out

Laat je omringen door echte Los Angelenos in het honkbalstadium van de LA Dodgers. Blauwe kleding ‘verplicht’ en probeer vooral een ‘Dodger Dog’. Geef je de voorkeur aan basketbal? Dan regelen wij een kaartje voor de LA Lakers in het Staples Center. Zeker weten dat je daar ook bekende sterren tegenkomt.

feestje 

Een bezoek aan het originele Disneyland blijft een feest voor jong en oud. In het ernaast gelegen Disney’s California Adventure ontmoet je Disney karakters. Universal Studio’s Hollywood is een spannend pretpark met veel achtbanen en je bezoekt hier ook tv decors zoals Wisteria Lane van Desperate Housewives.

California dreaming

Hoe gaaf is het als je de sleutels van een Ferrari, Lamborghini of Mercedes in ontvangst mag nemen. En vervolgens langs de Californische kustweg, de California Pacific Highway, van Marina del Rey naar Malibu rijdt. Zonnebril op, eindeloos uitzicht, muziekje aan. Dag polder, Hello California!

Related Posts