Meesterlijk Monaco

Het noemen van de naam Monaco roept een sensatie van opwinding op en doet denken aan een sprookje wat begon in de jaren ’50 toen Grace Kelly trouwde met prins Rainier. Monaco is een wereld van glamour en dromen, van de kristalheldere zee en blauwe luchten. Dit kleine vorstendom is gelegen tussen de bergen en de zee en beslaat een oppervlakte kleiner dan Central Park en telt slechts 32.000 inwoners. Het beroemde roze paleis, de residentie van H.R.H Prins Albert II, domineert de oude stad, de jachthaven en kijkt uit op het Grand Casino, gebouwd door Charles Garnier in 1878. Het is waarschijnlijk een van de rijkste, veiligste en schoonste plekken op aarde.

Lekkere lucht

Niet alleen de zilte zeelucht is heerlijk, ook is het mogelijk uw eigen parfum te creëren in kasteel Eza in het kleine middeleeuwse stadje Eze. Deze luchtige workshop zal afgesloten worden met een heerlijke lunch op het terras met een fantastisch uitzicht over de stad en zee.

Super snel of mooi relaxt

Monaco staat natuurlijk bekend om haar Formule 1 wagens die de stad elk jaar bestieren. Zelf kunt u ook coureur zijn en in een felrode Ferrari de prachtige landweggetjes verkennen. Wij hebben de mooie route voor u uitgekozen met een aantal leuke stops onderweg waar u met de inwoners in aanraking komt. Ook is het mogelijk in antieke wagens de Franse Riviéra af te struinen.

Plezier op het water 

Ook vanaf het water is Monaco mooi om te zien. Ga mee met een catamaran of luxe jacht en laat u verrassen door het prachtige uitzicht. Of wilt u liever het Mediterrane gevoel krijgen in een supersnelle speedboot? Uiteraard leggen we onderweg bij Villefrance aan voor een heerlijke visje en een glaasje wijn.

Droom u rijk

Voor de echte liefhebber van glamour en glitter is het mogelijk per helicopter te vliegen boven het prachtige gebied in en rondom Monaco. Een 30 minuten durende vlucht laat u het zonovergoten paradijsje overzichtelijk zien. Eindpunt van deze vlucht is kasteel Saint Martin waar u diverse champagnes uit de streek kunt proeven. Prinsheerlijk!

Lekker lokaal

Een bezoek aan een lokale markt mag eigenlijk niet ontbreken als u in Monaco bent. We nemen u graag mee naar de leukste kraampjes in de stad, de mooiste bloemen marktjes en laten u proeven van de lokale specialiteiten en uiteraard de overheerlijke wijnen.

Related Posts