Hemels Zagreb

Zagreb is een artistieke en moderne stad met architectonische hoogstandjes waar mediterrane levensstijl wordt gecombineerd met Balkan tradities en gezelligheid op straat. Wandel door Maksimir Park, de eerste openbare promenade in Zuidoost-Europa, ideaal voor fietsers en joggers. Bezoek het Jarun-meer in het centrum, waar je overdag heerlijk kunt ontspannen en ’s avonds kunt feesten. Vooral in de zomer, wanneer het heldere water verkoeling biedt tijdens het zwemmen, windsurfen of kanoën. Met zijn festivals, concerten en evenementen is Zagreb één van de meest levendige en interessante steden in de Balkan. De zomers zijn droog en warm en de winters vrij koud.


Een sprong naar de kust

De Kvarner baai staat bekend om haar gastvrijheid, zon, frisse lucht, aangename geur van de zee, rotsachtige kustlandschap en een overvloed aan groene parken. Een bezoek aan het mooie aquarium met Adriatische flora, fauna en tropische vissen, is een bezoek meer dan waard. Daarnaast geniet u van een culinaire evaring aangezien de keuken in Crikvenica gebaseerd is op verse vis, gevangen uit de lokale baai.

Hemels wonder van de natuur

Niet ver van Zagreb ligt Plitvice National Park, één van de eerste natuurlijke sites op de Werelderfgoedlijst van Unesco, met de mooiste watervallen ter wereld en maar liefst zestien meren. Een elektrische ‘groene’ boot vaart u van de ene naar de andere kant. U maakt een adembenemende wandeling over de avontuurlijke paden die naar de meren leiden. Plitvice is het oudste park in Zuidoost-Europa en het grootste nationale park in Kroatië.

Adrenaline-rush

Op slechts twee uur rijden van Zagreb bevindt zich één van de meest authentieke dorpjes in Kroatië, Zrmanja Village, vernoemd naar de gelijknamige rivier. Het groen van de rivier in combinatie met de enorme rotswanden van de canyon, de spannende stroomversnellingen en een 13 meter verbazingwekkende waterval zijn werkelijk adembenemend. Op deze rivier kunt u raften, kanoën en kajakken.

Een vleugje wilde westen

Met een quad rijdt u off-road door het hart van Zumberak over onvoorspelbare wegen door diep water, veel modder en over steile hellingen. Na deze spannende rit geniet u van een welverdiend drankje in het lokale dorpscafé van een heus eco-dorp. Een dag vol harmonie in ongerepte natuur met de warme en gezellige sfeer van traditionele Kroatische bewoners met een vleugje wilde westen.

Culturele rit

Een alternatieve manier om de gezellige pleintjes, de architecturale meesterwerken en de mooie parken van de stad te bekijken is met de ‘Party Tram’, gebouwd in 1923, een mobiel privé-feestje door de stad! Aan het eind van de rit stapt u over op de kortste kabelbaan ter wereld. Dit transportmiddel vervoert al sinds jaar en dag de burgers tussen de ‘hoge’ en de ‘lage’ gedeeltes van deze metropool.

Related Posts