Ruig Reykjavik

Alhoewel Reykjavík met honderdtwintig duizend inwoners één van de kleinste hoofdsteden van Europa is, drukt zij zeker haar culturele stempel. Met een fascinerende geschiedenis geworteld in vele grote sagen en haar unieke locatie met waanzinnige landschappen, slaagt Reykjavik er in een goede mix van hip en gezond te combineren. IJslanders zijn erg relaxt en gezellig. Daarom is IJsland meermalen verkozen als vriendelijkste land ter wereld! Reykjavik heeft een koel klimaat met relatief milde winters en koele zomers.

Verken de vulkaan

De slapende Thrihnukagigur vulkaan is een uniek natuurlijk fenomeen. Gebruik makend van de noodzakelijke uitrusting en apparatuur openen wij de deur voor u naar een onbekende wereld. Dit is de enige plek op aarde waar u een oude magmakamer kunt bekijken, een onderaards fenomeen in de vulkanologie waarbij vloeibaar steen zich door de jaren heen heeft verzameld.

Met sneeuwscooters de gletsjers op!

Sneeuwscooters zijn erg leuk en makkelijk te bedienen. Langjökull is de op één na grootste gletsjer van IJsland en het heeft een aantal enorme met ijs gevulde vulkanische kraters, omrand door imposante vulkanen in het adembenemende IJslandse interieur. Het uitzicht vanaf de flanken van Langjökull is behoorlijk onthutsend.

Bestuur uw eigen super jeep

Ooit gedroomd van het besturen van een Super Jeep? Nu is het mogelijk met de 38” gemodificeerde Landrover Defenders. Deze Defenders zijn in staat extreme terreinen te doorkruizen. Ze zijn zodanig aangepast, dat ze met gemak kunnen rijden op gladde gletsjers en door bergen sneeuw. Een must voor de avonturier.

Blauw ijs avontuur 

Deze avontuurlijke, maar veilige gletsjer wandeling is voor diegenen die een glimp willen opvangen van de adembenemende Sólheimajökull gletsjer. De tour richt zich op de exploratie van de kokende waterketels en waterwegen. U ontdekt de vele verschillende ijstinten en kleuren van de gletsjer.

Kippenvel gegarandeerd 


Het creëren van speciale momenten op de mooiste plekjes ergens in de vele prachtige landschappen zijn op IJsland eindeloos: Een cocktail bij zonsondergang nabij een rokende vulkaan met pittige hapjes en bruisende champagne. Lokale dames gekleed in de IJslandse nationale klederdracht die u welwillend bedienen, met op de achtergrond een gitaarspeler, maken het plaatje compleet.

Related Posts