Beeldschoon Budva

Combineer prachtige Kroatische stranden, Zwitserse bergtoppen, diepe canyons van Colorado en oude Griekse stadjes met het heerlijke mediterrane weer: Dit is Montenegro, een land met een omvang van minder dan 14.000 km2. De charmante oude ommuurde binnenstad van de hoofdstad Budva wordt omringd door een prachtige kustlijn met een historisch centrum. In de zomer hangt er een heerlijke geur van wilde kruiden in deze populaire havenstad. De spannende en levendige combinatie van natuur en cultuur biedt eindeloze reis mogelijkheden. Het klimaat wordt gekenmerkt door zachte winters en aangenaam warme zomers. 

Piraterij in Kotor

De mooie kustplaats Kotor is omringt door een indrukwekkend en goed bewaard gebleven stadsmuur, gebouwd door de Venetianen. Het stadscentrum staat vermeld op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Het is uw taak om de verborgen schat van Pirate Island te vinden. Kotor is een must voor iedereen die dol is op romantiek, architectuur en geschiedenis.

Daar aan de kust

De kust van Montenegro wordt gekenmerkt door 73 kilometer aan kleurrijke zand-en kiezelstranden. De rit van Kotor naar Sveti Stefan is één van de mooiste ritten ter wereld. Maak een cruise langs de kust van Montenegro naar de geweldige stad Kotor of vaar naar een prachtige baai waar u geniet van een barbecue met verschillende wateractiviteiten. U kunt ook deelnemen aan een zeilregatta met aansluitend een picknick op een afgelegen strand.

Iedereen houdt van Skadar

Dit grootste meer van het Balkan-schiereiland, thuisbasis voor pelikanen in Europa, ligt op de grens tussen Montenegro en Albanië. Het is het grootste Europese vogelreservaat en één van de laatste zoetwater moerassen aan de Middellandse Zee. Onderweg geniet u van adembenemend natuurschoon, oude vissersdorpjes, middeleeuwse stadjes, forten, oude kloosters en vele kleine eilandjes.

Raften op de traan van Europa

De Tara, bekend als de ‘Traan van Europa’ is een 144 km lange rivier die door Montenegro, Bosnië en Herzegovina stroomt. De Tara snijdt door de Tarakloof, na de Grand Canyon de grootste kloof van de wereld. De kloof is 78 km lang en het diepste punt is 1300 meter. We nemen u mee de rivier op met rubber boten of traditionele houten vlotten. Een opwindend avontuur!

Eco en etno

Montenegro is een fascinerend land met een ecologie en etnologie die u niet onberoerd zal laten.
 Er bestaan nog vele etnische dorpen, met behoud van veel cultureel erfgoed en tradities, die zich als juweeltjes in de ongerepte natuur schuilhouden. In deze rustige omgeving kunt u genieten van de lokale gastvrijheid en proeven van de verschillende traditionele gerechten. Er zijn activiteiten zoals wandelen, paardrijden, fietsen, vissen, rivier excursies en jeep safari’s.

Related Posts