Tintelend Tbilisi

Tbilisi is de hoofdstad van Georgië en ligt aan de oevers van de Kura rivier. De stad is gebouwd in de vijfde eeuw na Christus en de naam is afgeleid van het woord “Tbili” wat “warm” betekent in het Georgisch. Tbilisi telt meer dan 1,5 miljoen inwoners en is als één van de zeldzame steden gelegen aan de historische Zijderoute waar Europa en Azië elkaar ontmoeten. U treft er een specifieke culturele mix aan van oosterse markten, prachtige Europese architectuur en Perzische stijl Caravanserai (herberg complex voor reizigers). Tbilisi is ook een stad waar al eeuwenlang verschillende religies en culturen hand in hand samengaan. Het land heeft warme zomers en milde winters.

Zwoel zwavelen 

Dompel u onder in een traditionele bad en massage-ervaring in één van de beroemde zwavel baden in Tbilisi. Eén wijk staat hier bekend om: Abanotubani. Een duik in een zwavelbad is nog steeds ritueel in Tbilisi. Badhuizen variëren van goedkope gemeenschappelijke baden tot aan prachtige baden, waar de rijke Georgische aristocratie zich vroeger lieten onderdompelen.

Bergavontuur 4×4

Voor liefhebbers van extreme ervaringen, biedt Georgië het perfecte landschap met haar hoge bergen. U kunt uw rijvaardigheid testen met een 4×4 op de vele landweggetjes, haarspeldbochten en valleien. Onderweg ziet u indrukwekkende steilwandige kloven, een adembenemende schoonheid aan ongerepte natuur. Tijdens de tocht luncht u in één van de berghutten die worden beheerd door de lokale bewoners.

Pak die rivier 

Voor de ultieme adrenaline kick kunt u uw hart ophalen met een prachtige raft op de Rivier Aragvi, gelegen op de zuidelijke hellingen van het Kaukasus gebergte. Passeer alle obstakels op de rivier en wordt bevangen door de schitterende natuur in het Zhinvali reservoir, liggend tussen de hoge bergen en het oude Ananuri.

In Vino Veritas 

Georgië wordt beschouwd als de bakermat van de wijn, hetgeen bevestigd wordt door talrijke archeologische, etnografische en taalkundige opgravingen. Oude soorten van binnenlandse wijnranken zijn ontdekt tijdens archeologische opgravingen uit de 6e eeuw voor Christus. Volg de mooie weg naar de Chateau Mukhrani wijnmakerij die werd aangelegt door de prins van Mukhrani. Van de wijngaarden gaat u naar de bottelier, waar u een wijnproeverij wacht.

Galadiner bij de prins van Mukhrani 

Uw gala diner zal worden geserveerd in het Koninklijk Paleis van de prins van Mukhrani. U zal worden bediend door personeel in traditionele Georgische kleding die typisch is voor de mode uit die tijd. U maakt een heuse reis naar het verleden en de geschiedenis trekt zich aan u voorbij.

Related Posts