Flamboyant Florence

Een van de mooiste steden in Italië is Florence (Firenze), de hoofdstad van de regio Toscane. De stad ligt aan de rivier de Arno. Florence staat wereldwijd bekend als de bakermat van de renaissance. De historische binnenstad staat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. Er zijn veel bekende bezienswaardigheden, zoals de Ponte Vecchio brug, Santé Maria del Fiore ofwel de Dom, paleizen, pleinen en musea. Het Palazzo Degli Uffizli is het paleis welke één van de belangrijkste musea ter wereld herbergt met veel schilder- en beeldhouwkunst uit de renaissance en barok. Beroemd is het beeld van Michelangelo, David in de Galleria dell’Acccademica. Florence kent milde winters en soms hete zomers. 

Focus op Florence 

Een professionele fotograaf neemt u mee te voet door Florence met haar karakteristieke binnenstad. Door het oog van de fotograaf leert u op een andere manier kijken, waardoor u het beste uit verborgen beelden naar boven kunt halen.

Eenmaal daags, voor of na het eten…

.. brengt u een exclusief bezoek aan één van ‘s werelds oudste apotheken: Officina Profumo-Farmaceutica di Santa Maria Novella, met zijn historische, artistieke en handwerk erfenis, die eeuwenlang in ononderbroken symbiose met de stad Florence bloeide. In de kamers zijn veel fresco’s, meubilair en oude werktuigen uit de vroegere apothekershandel te zien.

Daar kun je chocola van maken

De lokale rijke Cosimo Medici III stelde zijn eigen persoonlijke wetenschapper aan voor het maken van een speciale nieuwe mix, de jasmijn chocolade (het Granduke recept). Het recept werd bewaakt als een Medici “staatsgeheim”. We bezoeken het laboratorium Coccole e Cioccolato met een demonstratie en natuurlijk een proeverij. Na een lichte lunch in Gastone Restaurant vertrekt u naar het ijsjes laboratorium Procopio, voor een ijsdemonstratie en een heerlijk zelfgemaakt ijsje.

Schapen en kaas

Gezien de geografische ligging en het warme klimaat is het fokken van schapen één van de meest voorkomende bezigheden in deze regio. De Toscaanse kazen zijn dan ook voornamelijk afkomstig van schapenmelk. Een lokale boer laat u op een van zijn kaas boerderijen kennismaken met de geheimen van de productie. Gevolgd door een heuse proeverij van kazen vergezeld van brood en lokale passende wijnen.

Koken, winkelen, wijnen en eten

U zult kennismaken met uw eigen chef-kok op de S. Ambrogio markt waar u langs de vele oude kraampjes meewandelt. U leert het kopen van verse, maar simpele ingrediënten voor een echte Toscaanse maaltijd op het wijngoed Buondonno of Setriolo op de Chianti-heuvels in de omgeving van Castellina in Chianti. Een unieke Toscaanse kook-ervaring!

Related Posts