Eeuwenoud Rome

Rome is de hoofdstad van Italië en de hoofdstad van het vroegere Romeinse rijk. In Rome ligt het ministaatje Vaticaanstad, de zetel van de rooms-katholieke kerk. De belangrijke positie in het Romeinse rijk, het Christendom en de Renaissance heeft Rome een schat aan kunstwerken en gebouwen opgeleverd. Elke hoek of plein herbergt een schat aan historische gebouwen. Bekend zijn de Sint Pieter met de Sixtijnse kapel, het Colosseum, de Trevi Fontein, de Engelenburcht en de Spaanse Trappen. De beste tijd om Rome te bezoeken is in de lente of herfst.

Heerlijke Italiaanse ijsjes 

Ontdek de fascinerende wereld van de oudste ijswinkel van Italië: Palazzo del Freddo. Het is een geweldige kans om te leren hoe de familie Fassi al meer dan 130 jaar hun heerlijke gelato creëert. U bezoekt het Palazzo del Freddo museum met nog originele gelato machines en u krijgt een rondleiding door het “laboratorium” waar u kunt zien hoe de gelato van begin tot eind wordt geproduceerd.

Gladiator voor 1 dag

Bezoek naast het beroemde Colosseum waar de gladiatorengevechten plaats vonden, ook het Circus Maximus. Dit is het oude hippodroom waar de populaire wagenrennen plaatsvonden. Gelegen in de vallei tussen de Aventijn en Palatijn heuvels en de Via Appia Antica met de vele catacomben die een netwerk van ondergrondse galerijen vormt. U wordt opgeleid hoe te vechten met authentieke wapens welke werden gebruikt door gladiatoren in het oude Rome.

Gastronomische lunchproeverijen

Dit betreft een speciale lunch uit de barok periode van Rome met verschillende gastronomische stops in diverse wijnmakerijen, cafés en restaurants. U begint met een aperitiefje, een glas wijn en een aantal lekkere hapjes in het Antica Enoteca. U vervolgt de tocht naar een restaurant in de buurt van de Trevi Fontein voor een pasta proeverij. Nadat u denkt dat u al genoeg heeft, zal u een stop maken bij de beroemde Piazza Navona.

Rondleiding per klassieker

Door een chauffeur wordt u in een oldtimer vervoerd die u bijzondere en exclusieve plekjes van Rome laat zien. U geniet van een spectaculair uitzicht over de Eeuwige Stad en stopt bij de Villa D’Este, één van de mooiste residenties van de Renaissance periode voor een picknick in de prachtige Italiaanse tuin.

Niet zomaar een pizza

Een professionele chef-kok leert u alle geheimen van een goede Italiaanse pizza. Alles komt aan bod: wanneer een pizza goed is, de sociale invloeden van pizza, de verschillende tradities en smaken geassocieerd met Italiaanse regio’s en de geschiedenis van de pizza (die onlangs haar 100e verjaardag vierde)! U wordt betrokken bij het voorbereidingsproces van alle ingrediënten.

Related Posts