Rondje Dubrovnik

Dubrovnik is gelegen aan de Adriatische Zee kust van Kroatië en telt slechts een half miljoen inwoners. Het is één van de meest prominente en beroemde toeristische bestemmingen aan de Adriatische Zee met een natuurlijke zeehaven en het prachtige centrum van Dubrovnik-Neretva. De bijzonderheid en de uniciteit van Dubrovnik met het rijke verleden en het culturele erfgoed is belangrijk voor de Europese culturele omgeving. Dubrovnik wordt gerangschikt onder de tien best bewaarde, middeleeuwse ommuurde steden in de wereld. De zomers zijn heet en de winters zijn zeer mild. 

Karaka, een 16e eeuws schip

U krijgt de kans om op een echt middeleeuws galjoen door Dubrovnik te varen. Het schip is een exacte replica uit de 16e eeuw, Karaka genaamd. Het traditionele houten vaartuig heeft prachtige ornamenten. Aan boord speelt een lokale Dalmatische band en u kunt diverse lokale zelfgemaakte culinaire producten proeven. Om de avond perfect af te sluiten zal het traditionele “Klapa” koor oorstrelende liedjes voor u zingen.

Trekt u zich wat aan van de traditie 

U zult als gast onthaald worden op een workshop zijde-schilderen met een Kroatische academische schilder in één van de dorpen van de Konavlje vallei. U krijgt elementaire materialen zoals papier, lijm, linten stof, strikken en kranten. Het draait allemaal om creativiteit en visuele geheugen van de kostuums die u eerder deze dag heeft gezien. Zodra de kostuums klaar zijn, kiest u een man en vrouw uit het publiek om uw creaties te tonen.

De geschiedenis herhaalt zich

Dubrovnik biedt een grote verscheidenheid aan culturen en erfgoed van het Byzantijnse Rijk tot aan de kruistochten van de Venetianen en de Habsburgers. De stad is rijk aan culturele en historische monumenten en staat vermeld op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Deze dag vol culturele en architectonische ervaringen wordt afgesloten met een galadiner op het terras van de Revelin fort met een romantisch uitzicht op de daken van de oude stad en de smalle middeleeuwse straatjes.

Als een vis in het water

U staat vroeg in de ochtend op om de lokale vissers te gaan helpen op hun traditionele vissersboten, met onder andere het spreiden van de netten. U vangt uw eigen verse vis. Bij terugkomst in de haven leert u van een lokale chef-kok hoe de gevangen vissen te bereiden.

Water en wielen

U ontdekt de prachtige zandstranden en het kristalheldere water van de Elaphites eilanden, ten noordwesten van Dubrovnik. Een perfecte plek om te ontspannen, lekker te zwemmen of te snorkelen. Met een 4×4 rijdt u het Konavlje Gebergte in waar u langs vele traditionele dorpjes rijdt met prachtig uitzicht over de Konavlje velden.

Related Posts