Rekening houden met Rio

São Sebastião do Rio de Janeiro of kortweg Rio ligt aan een wijde baai, de Baía de Guanabara en was tot 1960 hoofdstad van Brazilië. Deze geweldige stad is beroemd om haar drukbezochte stranden, zoals de Copacabana en Ipanema. Daarnaast is het reusachtige standbeeld van Christus de Verlosser op de 710 meter hoge Corcovado het icoon van de stad. Rio heeft een enorme aantrekkingskracht op vele internationale bezoekers. De stad organiseerde in 2014 het Wereld Kampioenschap voetbal en in 2016 de Olympische Spelen. Qua temperatuur zit u er in Rio het hele jaar warmpjes bij.

Op eenzame hoogte

In de vroege ochtend maakt u een wandeling door de Corcovado bergen richting de Suikerberg. Met de kabelbaan bereikt u de top en het standbeeld van Christus de Verlosser. Hier heeft u een spectaculair uitzicht op de uitgestrekte stad. We passeren verschillende andere bezienswaardigheden zoals Palácio Guanabara, Largo do Boticário en Casa dos Abacaxis. Bovenop de berg staat er als verassing een lekker koel drankje voor u klaar.

Favela painting 

Er zijn projecten in Rio gaande waarbij het imago van de favelas (sloppenwijken) wordt verbeterd en meer sociale betrokkenheid wordt gecreëerd. Mede dankzij de steun van Akzo Nobel worden de favelas omgetoverd in vrolijke kleuren en u kunt een kwastje mee strijken.

Tropisch eilandhoppen

Ultiem relaxen op een prachtig schip in de Sepetiba Bay. U bezoekt een aantal schitterende locaties voor een spa behandeling en een lunch. Tijdens het varen wordt u ingewijd in het shaken van caipirinha’s.

Rio = carnaval 

U bezoekt één van de betere sambascholen. Hier leren lokale artiesten u een aantal carnavalsinstrumenten te bespelen, kostuums te maken en uiteraard de samba te dansen, zodat u de show steelt tijdens het wereldberoemde carnaval!

Voetbal en Volleybal 

Dé 2 top sporten in Rio. Ga lekker een balletje trappen of slaan op één van de gouden stranden. Een bezoek aan het overweldigende Maracana stadion brengt menig voetbalhart op hol. Het is mogelijk een wedstrijdje volleybal of voetbal te organiseren tegen een team van lokale inwoners. Onvergetelijk!

Related Posts