Onmiskenbaar Sint Petersburg

St. Petersburg is gelegen aan de rivier de Neva aan het hoofd van de Golf van Finland en de Baltische Zee. Deze prachtige stad werd opgericht door Tsaar Peter de Grote in 1703 en was de keizerlijke hoofdstad van Rusland tot 1918. In 1914 werd de naam van de stad veranderd in Petrograd en in 1924 heette de stad Leningrad onder de toenmalige communistische regering. Daarna verhuisde de centrale overheid van Petrograd naar Moskou en heeft het zich met haar 5 miljoen inwoners ontwikkeld tot twee na grootste stad en cultureel centrum van Rusland. In 1991 kreeg de stad de naam St. Petersburg terug. St. Petersburg is een belangrijke havenstad door haar uitstekende geografische ligging. Het historische centrum en de omliggende monumenten staan op de UNESCO wereld erfgoedlijst. De stad heeft een vochtig landklimaat met koele zomers en milde winters.

Hoor het koor

Laat uw fantasie de vrije loop in de glamoureuze balzalen van één van de vele paleizen in St. Petersburg, waar de Russische aristocratie hun feesten gaven. Geniet van de prachtige omgeving en een het live optreden van de sterren van het Kirov Ballet. Een orthodox koor zal religieuze liederen ten gehore brengen.

Alleen in de hermitage

St. Petersburg is de thuis basis van de beroemde Hermitage, één van de grootste musea ter wereld. Tijdens een besloten avond zal het museum alleen voor u worden geopend. U krijgt de unieke kans vele bekende meesterwerken in alle rust te bekijken. Alsmede woont u de demonstratie bij van de werking van de beroemde Peacock Clock. Dit alles onder het genot van een heerlijk drankje en een hapje.

Sla een goed figuur

De Russen zijn al meer dan 40 jaar heer en meester in het kunstschaatsen en winnen de één na de andere belangrijke wedstrijd. Dit is uw kans om hier deelgenoot van te worden. Onder begeleiding van professionele kunstschaatsers ondergaat u een master class, waarna u in staat bent aan het einde van de dag een mooie show weg te geven.

Voel je thuis

Om de diepste metro ter wereld te nemen krijgt u van ons een paar roebels mee. Elk station lijkt op een museum. De lange roltrappen die de grond in verdwijnen zijn een belevenis op zich. Na twee haltes stapt u uit op een lokale markt, waar u kaviaar, wodka en andere ingrediënten koopt voor de lunch die u zelf gaat maken. Niet in een restaurant, maar thuis bij een heuse Russische familie. U kunt zien hoe zij leven terwijl zij u helpen met de lunch.

Geeef acht!

In St. Petersburg vindt u de militaire glorie periode in Rusland terug in vele gedenkmonumenten. De vele militaire tradities worden nog immer in stand gehouden. Voor één dag kunt u in de huid kruipen van een Russische soldaat. Niet alleen draagt u het originele uniform uit de tijd van weleer, u leert tevens de strijdliederen zingen en daarop in de maat te marcheren. Ook kunt u onder begeleiding met een AK47 geweer schieten en zelfs een tank besturen.

Related Posts