New York, New York

De stad die geen nadere uitleg behoeft. Van het Noord-Amerikaanse continent ongetwijfeld DE stad onder de steden. Wat we ervan kennen: de wolkenkrabbers, Wall Street, Central Park, Times Square, Broadway, het Vrijheidsbeeld, Manhattan, het hoge wandeltempo van de bewoners. New York vernieuwt altijd en er is voor de regelmatige bezoeker altijd weer wat nieuws te zien en te beleven. Of u nu houdt van shoppen, eten, dansen, kunst en cultuur – er is altijd meer! Op ruim zes uur vliegen van Amsterdam, kunt u even een paar dagen ‘bijtanken’ in New York, maar ook tijdens een langer verblijf verveelt u zich geen minuut. New York heeft warme zomers en koude winters. 

Green zone

In 2009 werd een voormalige treinviaduct van ruim 2 km omgebouwd tot een fantastische boulevard/stadspark: de High Line. Samen met uw gids maakt u hier een wandeling met een fraai uitzicht over de stad. Het park is zo aangelegd dat er nog veel referenties zijn aan het treinverleden. Na de tour bezoekt u de Chelsea Market voor een lunch. Daarna fietst u via het Hudson River Park en door Upper Manhattan naar Central Park.

Brooklyn, meer dan een brug

Steek de iconische Brooklyn Bridge over naar een van de leukste wijken van de stad: Brooklyn. Ga voor een lichte lunch naar Smorgasburg, waar alle eettrends worden geboren. U vervolgt uw Brooklyn Discovery met een graffiti workshop in Bushwick, het mekka van de street art. Met een spuitbus in de hand, maakt u zelf kleurrijke kunst.

Cocktails anyone?

Vergeet uw cocktailjurk of pak niet, want tijdens dit bezoek aan de Big Apple gaat u in Mad Men Style. Waan u in de reclamewereld van Don Draper, loop door dezelfde straten en, nog beter, bezoek dezelfde bars. Bestel een Tom Collins of een Manhattan. Na een avond in de voetstappen van fascinerende tv personages, weet u alles over de reclamewereld in de jaren ’60. Cheers!

Get a slice

Het is een must voor iedere New York bezoeker: New York Pizza. Wat maakt deze populaire snack nu zo bijzonder? De pizzabakkers van Pizza a Casa in de hippe Lower East Side leren u de ins-en-outs van het pizza bakken. Informatief, hands-on, lekker en super gezellig.

Do the Harlem shuffle

Harlem is helemaal hot, zeker indien u met een eigen Hip Hop Legend gids de Graffiti Wall of Fame, de Lenox Lounge en historische jazz clubs bezoekt. Schuif aan voor een heerlijk Cajun diner in de kelder van het beroemde Red Rooster voordat u zich mengt onder de locals in het wereldberoemde Apollo Theater. Hier moedigt u tijdens Amateur Night de artiesten aan. Of u stuurt hen, door met het publiek mee te boo-en, terug naar huis.

Related Posts