Nelspruit, entree naar Kruger en Mozambique

Deze snel groeiende stad met 250.000 inwoners ligt 330 km ten oosten van Johannesburg. Nelspruit vormt de entree naar het aangrenzende Mozambique en tevens naar de grootste safari bestemming van Zuid Afrika, het Kruger National Park. De lokale naam voor Nelspruit is Mbombela. Dezelfde naam als het sportstadion, welke gebouwd werd voor het WK Voetbal in 2010. De luchthaven van Nelspruit staat bekend als KMIA of Kruger Mpumalanga International Airport. Er zijn lijndienst verbindingen met Kaapstad, Johannesburg en Durban. Dit betekent goede bereikbaarheid tot het Kruger National Park, inclusief exclusieve safari lodges. Mozambique ligt met zijn maagdelijke, witte stranden op slechts 1 uur vliegen.

Ballonvaartocht over national park

Eén van de meest romantische en onvergetelijke belevenissen is een ballonvaart waarbij u de dieren vanuit de lucht kunt zien. Nadat de hete ballon is opgestegen is het volkomen stil in de lucht, behalve wanneer de branders werken om het gas in de ballon te verhitten. De meeste dieren hebben geen idee dat u zich boven hen bevindt en u heeft het gevoel hen bijna aan te kunnen raken. Als verrassing kunt u na de landing plaats nemen aan een champagne ontbijt.

Aan het strand

Maagdelijk, witte stranden zijn binnen handbereik van uw bungalow welke grenst aan de rustige blauwe zee. Daartussen bevindt zich uw strandstoel met parasol om u van schaduw te voorzien, terwijl u heerlijk aan het chillen bent. Uw eigen butler komt regelmatig bij u langs op het strand en voorziet u van (fruit) drankjes en ijsjes. Neemt u een duik in de warme oceaan of gaat u nog even zonnebaden? Een bezoekje aan de spa? Ach, misschien morgen!

Watersport in Mozambique 

Het beschermde Bazaruto Marine Park met kristalhelder water en allerlei soorten koraalriffen, is waar een paradijs voor duikers. Het diepzeevissen op de Bazaruto eilanden is tevens spectaculair. Er wordt met grote regelmaat zwaardvis en merlijn gevangen. Ook zeilen, kajakken en waterskien behoren tot de vele watersport mogelijkheden. Tijdens boottochtjes is mogelijk om dolfijnen, zeeschildpadden, walvissen en walvishaaien te spotten. In sommige jaargetijden kunt u zelfs zeldzame zeekoeien zien, die tot de beschermde diersoorten behoren.

Ochtend en avond safari

De katachtige dieren zijn het meest ‘s ochtends en ‘s avonds actief, aangezien het slechte zicht hen juist helpt bij de jacht. Wanneer de temperatuur lager is, hebben met name de leeuw en het luipaard meer energie om te jagen. Overdag is het vaak heet en daarom verstoppen de dieren zich in de schaduw, wat het moeilijk maakt om hen te traceren. Dan is dit ook de perfecte tijd voor u om te relaxen aan het zwembad, of een boek te lezen en te luisteren naar de geluiden om u heen.

Bush wandeling

U voelt zich kwetsbaar wanneer u door de Afrikaanse jungle wandelt. Het doel is echter om u zo veel mogelijk te leren over de natuur en het gedrag van de wilde dieren. Wist u dat sommige planten hoofdpijn kunnen verzachten en andere planten als tandpasta gebruikt kunnen worden? Tijdens uw wandeltocht komt u waarschijnlijk antilopen en giraffen tegen.

Related Posts