Nairobi, juweel van Kenia

Nairobi, de (safari) hoofdstad van Kenia is een stad die groeit. De stad is gelegen aan de rand van de Athi Plains tegen de glooiende hellingen van Limuru in het Aberdares Gebergte, op slechts 140 km ten zuiden van de evenaar. De naam Nairobi is afgeleid uit het Masaai Enkare Nyrobi, wat wordt vertaalt als ‘koud water’. Dit is de Maasai naam van de Nairobi rivier, die haar naam op haar beurt weer leent aan de stad. Het is echter in de volksmond bekend als “Groene Stad in de Zon”. Wat dacht u van een potje golf, waar uw enige handicap de wilde dieren zijn. En waarbij u tijdens uw afslag wordt betoverd door een groep olifanten bij de drinkplaats. De temperatuur is hier het gehele jaar door aangenaam.

Olifantmomentjes

Met een 4×4 vertrekt u naar het Daphne Sheldrick Olifantenweeshuis, waar u van dichtbij kennis maakt met een olifantweesje en een baby neushoorn. Daphne knapt de weesjes op en plaatst ze terug in de natuur als de beestjes volgroeid zijn. De beheerder vertelt u alles over de olifanten, waar ze vandaan komen, hoe ze met elkaar omgaan en hoe ze leven.

Stijg op in de Masaai Mara

Het avontuur begint net voor zonsopgang. Vlammen komen uit de branders en geven licht en warmte in de duisternis. Als de eerste roze lijnen van de opkomende zon zichtbaar zijn, stijgen de opgeblazen ballonnen op. Vanuit de rieten mand hoog in de lucht ziet u een spektakel aan flora en fauna beneden u. Luchtstromen nemen u mee over de vlaktes van de Mara. Bij terugkomst wordt u getrakteerd op een glas champagne en zullen de branders dienst doen als fornuis voor de chef-kok, die uw ontbijt klaarmaakt.

Over leven en overleven

Simpel leven en problemen oplossen. Het uitgangspunt van het overleven is eigenlijk een hele ontspannende ervaring. Hoe overleef je in de Maasai Mara? U leert met beperkte middelen het zo aangenaam mogelijk te maken en u veilig te voelen. Er zullen aspecten aan bod komen in de bush zoals het vinden van water en het vinden van het juiste voedsel. Hoe maakt u vuur zonder lucifers of aansteker? Welke geluiden moet u in de gaten houden? Wat te doen bij gevaar? Elementaire vaardigheden die u in uw verdere leven meeneemt.

Koffie, bloemen en planten

Wist u dat de bloemen die in uw vaas staan waarschijnlijk geteeld zijn in Kenia? Of dat die perfecte groene bonen uit uw supermarkt zeer waarschijnlijk uit de Rift Valley in Oost-Afrika afkomstig zijn? Kenia kent een grote export van bloementeelt en tuinbouw. Bezoek speciale bloemboerderijen en leer wat er nodig is om die perfecte rode roos voor Valentijn te produceren. Ook is het mogelijk een bezoek te brengen aan koffie en thee plantages met rondleiding in de fabriek, zodat u volledig inzicht krijgt in de productie van deze belangrijke inkomstenbronnen van Kenia.

Doe ‘s wild


U laat de auto achter en gaat verder te voet. In langzaam tempo wandelt u de natuur in. Te voet ziet u zoveel meer. Wat dacht u van een 7-daagse tocht over de Afrikaanse savanne met een expert als wandelgids? U kampeert elke avond onder de sterrenhemel in de speciaal voor u opgezette mobiele kampen. Terwijl de zon ondergaat geniet u van een gin-tonic na een dag wandelen. Fantastisch!

Related Posts