Liefdevol Lissabon

Lissabon is de hoofdstad en tevens grootste stad van Portugal. Het ligt in het westen van het Iberisch schiereiland aan de Atlantische Oceaan en de rivier de Taag. Lissabon is een mondiale stad vanwege het grote belang in financiën, commercie, media, entertainment, kunst, internationale handel, onderwijs en toerisme. Het is een van de belangrijkste economische centra op het continent en één van de grootste containerhavens van Europa’s Atlantische kust. De Portugese geschiedenis staat bol van historische gebeurtenissen met relevante wereldwijde gevolgen en heeft een paar grote ontdekkingsreizigers voortgebracht. Portugal heeft een van de beste klimaten in Europa, zachte winters en warme zomers. 

Naast elkaar

Het is een hilarische ervaring. De chauffeur van de zijspan haalt u van de luchthaven op en neemt u mee naar de  mooie plekjes in en rond Lissabon. U rijdt door onbereikbare, smalle straatjes en geniet van prachtige uitzichten. Hierna wordt u een heerlijke maaltijd aangeboden in één van de vele typische Portugese restaurantjes in de stad.

Ouderwets Lissabon

Ga mee op ontdekkingsreis naar de oudste winkeltjes van Lissabon in de karakteristieke straatjes van de hoofdstad. Een deel van de winkels gaan terug tot het einde van de achttiende eeuw. Ruik en proef de aroma’s en vele smaken in één van de theehuizen. Ondek de geheimen van de boek verkopers, de vaardigheden van een juwelier en een handschoenmaker en proef de fantastische patisserie bij echte antieke bakkerijen.

Neem de tram

Het tram netwerk van Lissabon heeft altijd een belangrijke functie gehad voor de bewoners. Het is in bedrijf sinds 1873 en omvat momenteel vijf stedelijke lijnen. U rijdt exclusief met uw eigen authentieke tram door de stad langs alle hoogtepunten. Een accordeonist aan boord van de tram zal deze trip muzikaal omlijsten terwijl heerlijke lokale hapjes en drankjes worden geserveerd.

Jeep Safari naar Sintra en Pena Palaca

U verlaat de verharde wegen en beschaafde wereld achter u. Per jeep gaat u richting verborgen oorden in de prachtige heuvels rondom Sintra. De weelderige vegetatie in de parken van Sintra zijn prachtig. In de handen van vakbekwame chauffeurs geniet u van de spannende tocht door modder en water. Daarna brengt u een bezoek aan het wonderschone Pena Paleis, waar u koninklijk zal lunchen.

Fado’s of lekker stappen?

Een zonsondergang in Lissabon betekent niet het einde van de dag. Een typische avond begint in de cafés van de Chiado, een ontmoetingsplaats. Het is het epicentrum van barretjes, waar u de nacht in kunt duiken. Het is tevens mogelijk om ‘s avonds naar een Fado huis te gaan, die variëren van elegante restaurants tot taveernes met live Fado artiesten. Er zijn nog enkele echte Fado huizen in Alfama en Lapa (de thuisbasis van Senhor Vinho, de beste van allemaal). Fado blijft een levendig onderdeel van de cultuur van de stad.

Related Posts