Kanjer Kaapstad

Kaapstad, met als bijnaam Moederstad, is de hoofdstad van de provincie West Kaap. De stad staat bekend om haar haven, de wereldklasse hotels en de heerlijke wijn. Kaapstad is een van de mooiste steden ter wereld en ligt ingesloten tussen de imposante Tafelberg en de blauwe Oceaan. Hier beklimt u de Tafelberg en Lion’s Head, bezoekt u Robbeneiland (waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat) en tourt u langs de velen bezienswaardigheden die Kaapstad rijk is. Door de Oost-Indische Compagnie is Kaapstad als voorraadstation ontstaan voor Nederlandse schepen die richting Oost Afrika, India en het Verre Oosten voeren. Van kleine havenstad groeide Kaapstad, na Johannesburg, uit tot de tweede grootste stad in Zuid Afrika. Direct naast de stad stuit u op een geweldig landschap met bergen, wijngaarden, palmbomen, witte stranden en pittoreske vissersdorpjes. De temperatuur is het hele jaar aangenaam, maar de warmere maanden zijn de zomermaanden die lopen van december tot maart. 

Cape Peninsula avontuur

Miljoenen toeristen bezoeken de stad om een blik op te vangen van de fameuze Tafelberg, maar zeker ook van Kaap de Goede Hoop. Om hier te komen stapt u achterop een Harley Davidson om richting het meest zuidelijke punt van Afrika af te reizen. Prachtige landschappen trekken aan u voorbij. Het is ook mogelijk de Kaap per boot te bekijken, zoals de eerste ontdekkingsreizigers.

Wees gehaaid

Vlakbij Kaapstad beleeft u een onvergetelijke avontuur. Er is durf voor nodig om de kooi in te gaan en de witte haai van dichtbij te bekijken. Duikervaring is niet nodig, omdat de kooi naast de boot blijft en niet diep zal gaan. De haaien zelf zijn nieuwsgierig en zwemmen in al hun pracht langs u heen. Er is bijna 100% slagingskans dat u in de roetzwarte ogen kijkt van een haai. Wie durft?

Schuif aan de tafelberg

U zult zich heer en meester voelen als u op de top van de Tafelberg staat om de wereld te overzien. Met een glas champagne in de hand en heerlijke canapés geniet u op 1 kilometer hoogte van de zonsondergang. U kijkt uit over de Atlantische Oceaan en de gouden stranden van Kaapstad. Onvergetelijk!

Gala diner in een privé nachtclub

Bennett Street ligt in één van de meeste trendy buurten van Kaapstad. Hier vindt u restaurants zoals Gold en Beluga, bekend om haar kaviaar. Het Gold restaurant ligt naast Trinity, een mooie nachtclub welke tevens gebruikt wordt voor (zakelijke) bijeenkomsten. Met één klik op de deurknop staat u van de één in de andere locatie.

Wijnproeverij en meer!

Op de fiets gaat u een dagje richting het wijngebied, net buiten Kaapstad. U kunt hier niet alleen heerlijke wijnen proeven, het ook is mogelijk eigen wijn te bottelen op aanwijzing van een lokale wijnboer. De dag zal worden afgesloten met een heerlijke maaltijd in de wijngaard. U krijgt hier de kans om een champagne fles eigenhandig te sabreren. Proost!

Related Posts