Hot Havana

In het Caribische gebied is Cuba, met hoofdstad Havana, één van de meest exotische eilanden. Met haar koloniale setting, moderne centrum en haar prachtige natuurschoon. De stad bruist van cultuur en handel, maar ook van (onverwachte) ontmoetingen en het flaneren op de vele authentieke boulevards. Havana is zonder twijfel een wereldstad, rijk aan traditie en historie. In 1982 is het oudste deel van Havana op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet. Het klimaat is het gehele jaar zeer aangenaam.

Op weg met Ernest Hemingway 

Kom meer te weten over de schrijver Ernest Hemingway en bezoek zijn eigen museum in het La Vigia Country House. Hier bracht Hemingway zijn dagen door, tijdens zijn verblijf op Cuba. Het is een must-see voor iedereen die van literatuur houdt. In het nabij gelegen dorpje Cojimar vindt u zijn laatste voetsporen op het prachtige plein in het centrum, dat in het teken van Hemingway staat.

Ga in rook op 

In de Partagas fabriek van het Conde de Villa Nueva Cigar House kunt u het volledige sigaren productie proces beleven. Dit gaat veelal nog met de hand. Gedurende een interessante workshop wordt u uitgelegd hoe u een sigaar moet aansteken en hoe u, onder het genot van een lokale Cubaanse rum, er met volle teugen van kunt genieten.

Zeilavontuur naar Cayo Blanco 

Na aankomst in de jachthaven van Cuba, gaat u aan boord van een moderne catamaran en maakt u kennis met de prachtige kust van Cuba. U geniet van de prachtige riffen en koralen in de wonderonderwaterwereld. Een heerlijke vismaaltijd met verse kreeft, garnalen en Cubaanse cocktails sluiten deze waanzinnige dag af.

Pak die trein

Bij het krieken van de dag vertrekt u naar het Guanabo treinstation voor een treinrit met de fameuze Hershey Train. Deze unieke elektrische trein is de oudste op Cuba, gebouwd in 1916. Vroeger had deze trein de functie van ‘suiker trein’ zodat alle inwoners werden voorzien van suiker. Aan boord is een open bar waar u zelf de lekkerste Piña Colada en Coco Punch cocktails leert maken.

Koffie, klassieke auto’s en cubaans chillen

Met originele klassieke Amerikaanse auto’s rijdt u richting La Moka, een ecologisch reservaat op ongeveer 80 km afstand van Havana in de Pinar del Rio provincie. U mag zelf meehelpen oogsten op de oude koffieplantages. Vlakbij is de Rancho Curujey waar u met open armen ontvangen wordt bij de boer voor een kop koffie. We sluiten de middag af aan de oevers van de San Juan Rivier met haar vele watervallen en natuurlijke zwembaden.

Related Posts