Helemaal Helsinki

De intieme en charmante hoofdstad van Finland met 1miljoen inwoners is een kruispunt van oosterse en westerse culturen. De stad biedt een grote verzameling aan architectuur, comfortabele hotels, culinaire hoogstandjes en musea van wereldklasse. Er zijn vele hoogtepunten zoals het Senate Plein met de monumentale gebouwen en de grote Lutherse kathedraal. De Grote Markt en de haven. De drukke Mannerheim Street, het monolithische Parlementsgebouw, Alvar Aaltos, het hoekige Finlandia Hall. Het behouden stadion van de Olympische Spelen van 1952 en de Sibelius Monument. En natuurlijk de unieke attractie van Helsinki: de beroemde Temppeliaukio kerk, gemaakt in een rots. De stad is verbonden met de nabijgelegen eilanden door veerboten. Het interessantste eiland is Suomenlinna, een machtig fort eiland. Helsinki heeft koude winters en relatief warme zomers. 

Rendier safari

Geniet van de prachtige natuur en beleef de winterse stilte. Alvorens u dit avontuur begint, leert u eerst meer over de Lapse cultuur en de rendierhouderij. Een ieder die slaagt voor het rendierrijexamen krijgt een officieel internationaal rendier rijbewijs en u neemt deel aan een speciale Lapse ceremonie voor het oversteken van de poolcirkel.

De naakte waarheid 

Verhoog uw lichaamstemperatuur in een houten sauna, waarna u een duik in de sneeuw neemt om uw temperatuur omlaag te brengen. De gastheer snijdt voor u een gat in natuurijs, waarin u kunt zwemmen. Als u deze uitdaging aandurft, is het goed daarna weer een hete sauna in te stappen voor ontspanning en verfrissing van het lichaam. Een echte Finse ervaring!

BRRRRRR

“Sampo” is een gepensioneerde ijsbreker die in Kemi aan de Botnische Golf in Finland ligt. Dit gevaarte van majestueus staal gecombineerd met de ijsschotsen en ruige zee maakt deze ervaring onvergetelijk. In speciaal ontworpen zwempakken zwemt u hier in ijskoud water.

Het licht blijft aan 

Lapland, in het noorden van Finland, staat bekend om twee bijzondere dingen: iglo’s en Aurora Borealis, het magische noorderlicht welke in de nacht verschijnt. Het beste van deze twee werelden wordt gecombineerd door te slapen in iglo van glas die u dit natuurverschijnsel laat ervaren in de warmte van uw eigen met bont bekleed bed.

Op en neer in Helsinki

Deze megahoge bungee jump kan in de zomermaanden worden uitgevoerd in Kaivopuisto in Helsinki. De snelheid die u maakt tijdens een sprong is ongeveer 120 km per uur. U geniet de eerste 50 meter van een volledig vrije val. De eerste rebound trekt u weer omhoog met ongeveer 80 km per uur. De adembenemende omgeving geeft u het gevoel in een andere wereld te zijn.

Related Posts