Heerlijk Heraklion

Kreta is het grootste en populairste eiland van Griekenland en het op vijf na grootste eiland in de Middellandse zee. De hoofdstad Heraklion is centraal gelegen aan de Noord kust van het eiland, wat 250 kilometer lang en 60 kilometer breed is. Kreta bestaat uit 4 provincies, die allemaal hun eigen charme hebben. Je vindt er schilderachtige traditionele dorpen, ongeëvenaarde culturele rijkdom met prachtige kusten en stranden. De beste periode om Kreta te bezoeken is het voor- en najaar, met name de maanden mei, juni, september en oktober. In de winter zijn veel toeristenattracties gesloten. 

Griekse kookles 

Duik diep in de Griekse traditie en ontdek Agreco, een sprookjesachtige boerderij welke al eeuwenlang bestaat en louter biologische producten produceerd. Zij houdt de unieke Griekse gastvrijheid of ”philoxena” hoog in het vaandel. U leert hier de fijne kneepjes van de Griekse keuken.

Wees kranig op Kreta

U rijdt zelf per scooter of open jeep door schilderachtige dorpjes waar u verborgen plekken ontdekt. Maak kennis met de lokale bevolking, de bezienswaardigheden, de puurheid van de natuur en leer de Mediterrane gewoontes en gebruiken kennen. Dit kan gecombineerd worden met sportieve activiteiten (boogschieten, darten, schieten) of culturele activiteiten (parels rijgen, sieraden maken) of culinaire activiteiten (proeverij van olijfolie, verschillende kazen of zoete lekkernijen). U luncht en route in een authentiek Grieks dorp.

Panigiri; een echte Griekse avond

Geniet van een heuse Griekse avond met een goed glas ouzo voor het diner en een maaltijd bereid van lokale producten. Lokale muzikanten spelen live muziek zoals de Syrtaki. Prachtige gedecoreerde tafels staan verspreid op gezellig, belichte terassen van lokale eethuizen. Alles is klaar voor een echte feestelijke avond, een ”Panigiri” een Grieks festival, dat in elke dorp tijdens de zomer in Griekenland wordt georganiseerd.

Cultuur snuiven

Wij organiseren een speciale privétour naar het paleis van Knossos en het Archeologisch Museum van Heraklion. U leert alle over de rijke levensstijl welke rond 2000 voor Christus begon en werd gekenmerkt door grote paleisgebouwen, uitgebreide werkplaatsinstallaties en luxueuze rots graven. Knosses was een belangrijk handelscentrum en onderhield nauwe banden met de meeste steden in de Middellandse Zee. Naast het Archeologisch Museum verkent u tevens de prachtige binnenstad en de oude markt van Heraklion.

Zeilen in de Mirabello Golf

Wij nemen u mee naar de haven van Chania, waar u aan boord gaat van een groot zeilschip. Na de afvaart kunt u tijdens het zeilen relaxen of de bemanning meehelpen. We bezoeken Mochlos, een klein eiland in de Baai van Mirabello. Dit kleine vissersdorpje is beroemd vanwege de vele specialiteiten die de herbergen in de haven serveren. We sluiten de dag in stijl af met een exclusieve barbecue op een nabijgelegen strand.

Related Posts