Anders Nice

De Côte d’Azur is een Franse kust aan de Middellandse Zee die loopt van Saint Tropez tot de Italiaanse grens. De Azurenkust is wereldberoemd door de luxe hotels, stranden en het heerlijke klimaat. De internationale luchthaven van Nice is de tweede luchthaven van Frankrijk, na Parijs, waar elk jaar 9 miljoen passagiers landen en waar 100 vluchten per dag uitgevoerd worden. Landinwaarts, weg van de glorieuze kustlijn biedt de Franse Riviéra een kennismaking met betoverende oude stadjes, bergdorpjes, Romeinse ruines en vele kunstmusea (inclusief schilderijen van Renoir, Chagall, Matisse en Picasso). Tevens zijn er parfumhuizen (Grasse), gastronomische restaurants en ongeëvenaarde water sportieve activiteiten. De beste tijd om de Franse Riviéra te bezoeken is tussen april en eind september.

Nice op e-solex

De e-solex is een fiets met een elektrische motor en de mystieke, antieke vormgeving en uitstraling van de Solex. Dit is een uitstekende manier om kennis te maken met Nice. Op de kaart staan verschillende checkpunten die u langs moet gaan en raadsels die opgelost moeten worden. Een onvergetelijke ervaring!

Een eigen klassieker

Altijd al een keer in een heuse oldtimer willen rijden? Dit is uw kans! De Côte d’Azur is hier de aangewezen locatie voor. De oldtimers accommoderen twee passagiers per wagen. Een handleiding met instructies zullen worden overhandigd aan de chauffeur. Tijdens de route zult u vele charmante provinciestadjes ontdekken. Veel plezier!

Koninklijk zeilrace

In Nice is het mogelijk een zeilrace met klassieke boten te organiseren. Deze worden ook wel ”Vieux Gréement” genoemd. U vaart in de baai van Cannes, Lerins Eiland en het ongelooflijke Esterelmassief. Afhankelijk van het weer kunt u een frisse duik nemen in de helblauwe zee. Na de lunch aan boord is er een mogelijkheid om te jetskiën. U kunt tevens de Cap d’Antibes, de indrukwekkende Millionairs Baai, bezoeken waar u van een lokale specialiteit, de crêpe, geniet.

Drie masten van een “zeiltje”

Het zeilschip The Tallship, 85 meter lang, uitgevoerd met 3 masten en een zeil van 3000 sqm, is in 1962 in Polen gebouwd en vaart sinds 30 jaar op zee. U wordt verwelkomd in een elegante en comfortabele setting. Het prachtige vaartuig beschikt over 25 luxe cabines en kan in totaal 54 passagiers accommoderen.

Met vork en fiets ..

De dag start met een workshop waarin een kok uitleg geeft over de smakelijke specialiteiten die de Franse Riviera rijk is en hoe deze worden gebruikt in lokale gerechten. Per fiets wordt vervolgens de lokale flora ontdekt terwijl u geniet van het prachtige uitzicht over zee. Een lokale boer zal vervolgens vertellen hoe lokale producten te gebruiken zijn in het dagelijkse leven.

Related Posts