Anders Nice

De Côte d’Azur is een Franse kust aan de Middellandse Zee die loopt van Saint Tropez tot de Italiaanse grens. De Azurenkust is wereldberoemd door de luxe hotels, stranden en het heerlijke klimaat. De internationale luchthaven van Nice is de tweede luchthaven van Frankrijk, na Parijs, waar elk jaar 9 miljoen passagiers landen en waar 100 vluchten per dag uitgevoerd worden. Landinwaarts, weg van de glorieuze kustlijn, ontdekt u betoverende oude stadjes, bergdorpjes, Romeinse ruïnes en vele kunstmusea (inclusief schilderijen van Renoir, Chagall, Matisse en Picasso). Tevens zijn er parfumhuizen (Grasse) en bijzondere gastronomische restaurants. En kunt u vele sportieve wateractiviteiten beoefenen. De beste tijd om de Franse Riviéra te bezoeken is tussen april en september.

Nice op e-solex

De e-solex is een fiets met een elektrische motor en de mystieke, antieke vormgeving en uitstraling van de Solex. Dit is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige Nice. Op de kaart staan verschillende checkpunten waar u langs tuft voor een versnapering en raadsels die opgelost moeten worden. Een onvergetelijke ervaring!

Een eigen klassieker

Altijd al een keer in een heuse oldtimer willen rijden? Dit is uw kans! De Côte d’Azur is hier de aangewezen locatie voor. De oldtimers accommoderen twee passagiers per wagen. Met een handleiding inclusief instructies en routes gaat u op pad. Tijdens de route zult u vele charmante provinciestadjes ontdekken. Veel plezier!

Koninklijk zeilrace

In Nice is het mogelijk een zeilrace met klassieke boten te organiseren. Deze worden ook wel ”Vieux Gréement” genoemd. U vaart in de baai van Cannes, het Lerins Eiland en het ongelooflijke Esterelmassief. Afhankelijk van het weer kunt u een frisse duik nemen in de hemelsblauwe zee. Na de lunch aan boord is er een mogelijkheid om te jetskiën. U bezoekt tevens de Cap d’Antibes, oftewel de  indrukwekkende Millionairs Baai, waar u geniet van een lokale specialiteit; de crêpe.

Driemaster avontuur 

Het zeilschip The Tallship is 85 meter lang, uitgevoerd met 3 masten en een zeil van 3000 m2. Het schip werd in 1962 in Polen gebouwd en heeft al vele avonturen doorstaan. De setting is elegant en comfortabel. Het prachtige vaartuig beschikt over 25 luxe cabines en kan in totaal 54 passagiers accommoderen.

Met vork en fiets ..

De dag start met een workshop waarin een lokale kok uitleg geeft over de smakelijke specialiteiten die de Franse Rivièra rijk is en hoe deze worden gebruikt in lokale gerechten. Per fiets ontdekt u vervolgens de lokale flora terwijl u geniet van het prachtige uitzicht over zee. Een boer uit het achterland zal vervolgens uitleg geven over zijn lokale producten en hoe deze te gebruiken zijn in uw dagelijkse leven.

Related Posts