Cool Cork

Cork ligt in het zuiden van Ierland en beschikt over één van de grootste natuurlijke havens in de wereld. Vroeger stond Cork bekend om zijn opstandig karakter en werd het daarom ook wel “Rebel Cork”genoemd. Vanwege haar zuidelijke ligging is Cork het thuis van vele curieuze vissersplaatsjes waar u fantastisch verse vis kunt eten. De handel in zuivelproducten vormt de grootste industrie met vele andere voedsel-gerelateerde bedrijven. Er zijn in Cork tal van geweldige accommodaties waar u uit kunt kiezen: van het Cliff House Hotel tot Castlemartyr: een weelderig luxe boutique design kasteelhotel gebouwd op een klif. Het klimaat van de stad Cork wordt sterk beïnvloed door de golfstroom en de zuidwestenwind. Dit zorgt voor redelijk zachte winters en warme zomers.   

Quad rijden op de boerderij

Het is tijd lekker vies te worden in de weelderige groene velden waar Cork beroemd om is! In het hart van het boerenland, nabij het schilderachtige dorpje Castlemartyr en de beroemde Castlemartyr Resort, ligt Bridgefield House en Farm. De boerderij beschikt over een 14 km lang parcours door velden, bossen, beekjes en zelfs langs een 17e eeuws kasteel. Onze lokale instructeur zal u coachen in hoe een quad bereden moet worden, waarna u als volleerd racer door de velden scheurt!

Fanatiek zeilen in Kinsale Harbour

De Sovereign Cup is een leuke regatta gevaren met de beroemde Cork 1720 sportboten. Er wordt gevaren door professionele schippers die de deelnemers gaan opleiden voor een echte race. De concurrentie is hevig en naast het genieten van de wind door de haren, zal er fanatiek geracet worden op het water.

Chef voor een dagje

U krijgt de mogelijkheid een dag uit het werkende leven van een chef-kok te ervaren. Hij neemt u mee naar de beroemde Engelse Markt van Cork om de (lokale) ingrediënten voor het diner van die avond in te slaan. De chef zal uitleggen hoe u het beste producten selecteert. De sfeer op de markt is levendig en druk. In het restaurant van de chef zal u onder zijn begeleiding uw eigen diner klaarmaken.

Ga mee op zee Safari

Wij nodigen u uit voor een heuse safaritocht op zee waarbij de adrenaline door uw lijf giert als u tegen de hoge golven vecht. U zult bij de haven van Cork aan boord gaan en genieten van het fantastische uitzicht vanaf zee op de kust van Cork. We eindigen bij het prachtige Cliff House Hotel in Ardmore, een voortreffelijk 5-sterren hotel, waar een zeer smakelijke vis barbecue geserveerd zal worden.

Ook deze bal is rond 

U krijgt de kans om een echte Ierse traditionele sport de leren: Gaelic Voetbal. De Ieren zijn helemaal wild van deze sport. Het spel wordt gespeeld met een ronde leren bal. De regels van het spel lijken op die van rugby. Na de demonstratie is het tijd om uw nieuwe kwaliteiten te testen en moet u het opnemen tegen een team van de lokale bevolking.

Related Posts