Boek Boekarest

Boekarest is sinds 1862 de hoofdstad en het industriële en commerciële centrum van Roemenië. De stad ligt in het zuidoosten van het land, aan de rivier de Dâmbovița. Deze metropool telt 2,6 miljoen inwoners. Boekarest is de thuisplaats van de Roemeense media, cultuur en kunst. Sinds de jaren ’90 beleeft de Roemeense hoofdstad een economische en culturele bloei. Als meest ontwikkelde stad in Roemenië biedt Boekarest een geweldig aantal educatieve en conferentie faciliteiten alsmede een zeer levendig nachtleven. De stad kenmerkt zich door warme zomers en koude winters. 

Unieke zoektocht door de Donaudelta

De adembenemende Donaudelta is met een oppervlakte van 3446 km² één van de grootste rivierdelta van Europa en staat als natuurgebied op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Het herbergt veel geheimen en natuurwonderen. Spring aan boord van een speedboot en overnacht in een duurzaam 5-sterren eco hotel.

Met denderende Dacia terug in de tijd

Dacia is dé nationale Roemeense auto en er zijn nog wat opgeknapte exemplaren over uit de tijd van het communisme. Lokale Dacia bezitters rijden u rond in hun pronkstuk uit vroegere tijden om deze bruisende stad beter te leren kennen.

Rooie rakkers!

Beleef het communistisch regime middels een traditionele Red Party met authentieke versnaperingen en folklore muziek. Alles onder het toeziend oog van de strenge partijleiders, die machtige verhalen over vroeger vertellen.

Zet je tanden in Dracula feest

De Transsylvanische vampiers houden een feestje en u bent uitgenodigd! In de juiste zwarte kleding en bloederige make-up, wel te verstaan. Lokatie van het feest is een heus Dracula kasteel, verstopt in de bossen. De lokale dorpsbewoners doen graag mee en maken een traditionele lunch voor u klaar.

Gala dinner in the Parliament Palace

Het Parlement Paleis is op één na het grootste gebouw van de wereld en waarschijnlijk het enige parlement gebouw waar een indrukwekkend gala diner voor speciale gasten kan worden georganiseerd. Het plafond van de balzaal is de hoogste ter wereld; stelt u zich een flatgebouw van 4 hoog voor. Succes gegarandeerd!

Related Posts