let us
be your
guide

U bent hier

Chillen en swingen op Ibiza

Ibiza behoort tot Spanje en maakt deel uit van de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee. Verdeeld over 520 km2 telt Ibiza meer dan 50 stranden en baaien omringd door turquois water. Ibiza ademt geschiedenis in het ommuurde gedeelte van de oudstad (D’alt Villa). ’s Avonds zijn de straatjes een kleurrijk paradijs met de vele verlichte winkeltjes die tot laat openblijven. Vanuit de haven vertrekken ferries naar Formentera, het buureiland van Ibiza en het Spaanse vasteland. De haven is de aanlegplaats van vele internationale cruises. U kunt u zich in Ibiza beste verplaatsen met een scooter, een fiets of ouderwetse 2CV. Het weer is het gehele jaar aangenaam.

Gestrand

Wandel langs de kilometerslange weggetjes van Playa d’en Bossa en Playa Cala Jondal of struin de boulevard van Las Salinas af met de leuke restaurantjes en prachtige clubs. Direct bij het strand zijn Playa Figueretas en Playa Talamanca, een pittoresk plaatsje aan de overkant van de haven. Trekpleisters San Antonio en Santa Eulalia zijn omgeven door prachtig witte stranden, waar u heerlijk kunt vertoeven.

Bloemen in je haar

Ibiza is de meest bekende hippie bestemming in Europa. Talrijke dagelijkse kleurrijke hippie-marktjes bewijzen dit. De meest bekende markt is die van Punta Arabi bij het plaatsje Sant Eulalia. Elke woensdag van de week is het daar ‘bal’. Kleur, muziek, beweging en wierrook prikkelen uw zintuigen en nemen u mee terug in de tijd.

En het bleef nog lang onrustig

Ibiza staat bekend om het drukke nachtleven. Discotheek Pacha is het hele jaar open en vele andere clubs openen hun deuren in het drukke zomerseizoen. Pacha, Space, Amnesia, Ushuaïa, Paradis, Privilege zijn er slechts een paar van de velen. De wereldbekende DJ's hebben allemaal wel een keer gedraaid op één van de hippe feesten.

Doe eens lokaal

De lokale bevolking straalt vooral veel rust uit en niemand maakt zich druk in het dagelijkse verkeer. De Ibizenco kan van de meest eenvoudige dingen al genieten. U wordt uitgenodigd door een Ibizenco familie om een avond sardientjes te bakken aan de Playa Talamanca, buiten onder de bougainville. Ervaar de rust en de prachtige landschappen die het eiland herbergt.

Hallo buuf

Formentera is het kleinere buureiland van Ibiza. Met de ferry is het iets meer dan een half uurtje varen. De natuur wordt hier heel actief beschermd. Het strand van Illetas, aan de punt van het eiland, staat in de top 10 van mooiste stranden ter wereld. Tijdens een bezoek aan Ibiza is een uitstapje aan Formentera eenvoudigweg een must.